Weekendtrip naar een oude steengroeve

Uiteraard begon deze uitstap ook weer in Kanne, waar ik donderdag experimenteerde met het fotograferen met zeer lange sluitertijden overdag. De belichtingstijd van onderstaande foto’s varieert tussen de 1 en 3 minuten.

Brug van Kanne

dsc_9952

Vrijdagmiddag vertrok ik naar de camperplaats in Blegny voor een sanistop. Tergelijkertijd maakte ik van de gelegenheid ook eens gebruik om een wandelingetje rondom de mijnsite te maken. Een bezoek aan de ondergrondse steenkoolmijn zal voor een andere keer zijn, als ik wat meer tijd heb.

Blegny

Blegny

Blegny

Ik maakte nog even een praatje met andere camperaars en ging weer onderweg via alternatieve wegen richting mijn eindbestemming. Nog snel een laatste tussenstop om het avondeten klaar te maken en dan snel naar de eindbestemming, waar ik had afgesproken met Thomas en nog 2 kameraden van hem.

‘s Avonds bezochten we een oude ondergrondse steengroeve en het was al na middernacht toen we weer buitenkwamen. Er was niet meteen een betere overnachtingsplek in de buurt dus parkeerden we ons op een afgelegen parking bij een museum dat blijkbaar al een tijdje gesloten is. Om niet teveel op te vallen, stelden we ons zo compact mogelijk op. De volgende dag gingen we weer ondergronds fotograferen.

Compact kamperen

dsc_0145

dsc_0154

dsc_0162

dsc_0035

‘s Avonds besloten we terug naar Maastricht te rijden, om daar naar het verjaardagsfeest van enkele kameraden te gaan en nadien nog een nachtje wildkamperen in de buurt.

BertBeckers Geschreven door:

Wees de eerste om te reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *