Weekendje Vielsalm

Het laatste weekend van Augustus had ik met enkele vrienden¬†afgesproken om naar Vielsalm te gaan.¬†Het was immers prachtig weer met temperaturen boven de 30¬į.¬†Vanuit Kanne vertrok ik vrijdagnamiddag richting Vielsalm.¬†Bij Verviers besloot ik om een tussenstop te maken bij Barrage de la Gileppe.

Barrage de la Gileppe

De rest van de route legde ik af via de lokale wegen ipv de snelweg. Het was echt genieten om door het prachtige landschap te cruisen.

DSC_7488

In Vielsalm stond Thomas al op me te wachten en iets later arriveerden er nog 2 vrienden van hem. Met z’n vieren gingen we eerst een frietje eten en daarna op zoek naar een geschikte overnachtingsplek. Na een lange en extreem hobbelige tocht kozen we voor deze plaats omwille van het¬†uitzicht.

Voor het helemaal donker werd sprokkelden we nog snel genoeg hout om de rest van de avond een kampvuur mee te maken.

Toen ik ‘s ochtends vroeg even wakker werd en door mijn raam keek kon ik genieten van een prachtige¬†mistige zonsopgang, vooralleer ik weer in slaap dommelde.

Eens het ontbijt naar binnen gewerkt was werden de restanten van kampvuur opgeruimd en konden we vertrekken. We vulden de dag met het wandelen in de prachtige omgeving. In de namiddag arriveerden nog 2 kameraden van me uit Nederland.

Tegen de avond gingen de vrienden van Thomas alweer naar huis en zochten we een nieuwe kampeerplek in het midden van het bos. Ik had de plek thuis al gespot op Google Earth en via Street View zag ik dat er ook helemaal geen verbodsborden stonden om hier het bos in te rijden.

De BBQ werd boven gehaald voor het avonteten en nadien bouwden we ook weer een klein kampvuurtje. ‘s Avonds trok er een klein onweer over en moesten we uiteindelijk een half uurtje met z’n allen in de bus schuilen. Gelukkig trok het onweer sneller over dan buienradar voorspelde en konden we al snel weer buiten zitten.

De volgende ochtend deden we het lekker rustig aan en genoten we ervan om gewoon midden in het bos te zitten, weg van de bewoonde wereld. Op een enkele mountainbikers en wandelaars na hebben we hier helemaal niemand gezien, laat staan gehoord.

‘s Middags maakten we nog een wandelingetje aan de rand van het bos om van dit prachtige uitzicht te genieten en maakte we nog een korte wandeling rond het meer van Vielsalm.

Vielsalm

Thomas wou ook nog even klimmen in de buurt:

Op terugweg kon ik het niet laten om even een kleine tussenstop te maken bij dit prachtige uitzicht. Ik heb meteen maar een pinpoint van de locatie gemaakt voor als ik ooit in de buurt nog eens een overnachtingsplek zoek.

 

BertBeckers Geschreven door:

Wees de eerste om te reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *