Weekendje Bouillon

Stefan en Tycha vroegen me of ik weer een weekendje wilde gaan kamperen. UIteraard kan ik daar geen nee tegen zeggen. ook al was er slecht weer voorspeld. Als bestemming kozen we voor Bouillon, waar ik al lang nog eens heen wou om wat foto’s te gaan maken. Op de heenrit werden we al meteen geconfronteerd met de slechte weersvoorspellingen. Naarmate we dichter bij Bouillon kwamen begon het harder en harder te regenen. Het is absoluut geen pretje om in het donker en in de gietende regen met een volgeladen busje over de slechte Waalse wegen te rijden, ik was dan ook blij toen we rond 21u in Bouillon arriveerden. Omdat ik geen zin had om ‘s avonds in de regen nog een wildkampeerplek te zoeken had ik de dag voordien al een plekje geboekt op camping municipal Haliru. Voor de prijs moesten we het iig niet laten, we betaalden slechts 5€ per persoon, per nacht. De receptie was al gesloten, maar we konden gewoon de camping oprijden en een plekje uitkiezen. De volgende ochtend was het gelukkig eindelijk gestopt met regenen.

De eerste taak van de dag was een supermarkt zoeken om inkopen te doen. Vervolgens zochten we ons ergens een parkeerplaats buiten de stad waar we ons middagmaal klaarmaakten. Nadat onze hongerige magen gevuld waren maakten we een kleine hike naar een uitkijkpunt met een prachtig zicht op de stad. Onderweg moesten we onze regenjas enkele keren aantrekken, maar de regenbuien waaiden al snel weer over.

Na de wandeling reden we terug naar het centrum van Bouillon. We parkeerden ons boven op het fort om van hieruit een wandeling rondom het fort te maken naar het pittoresque brugje over de Semois.

Bij het brugje zagen we een motorhome parking aangeduid staan. Een snelle zoekopdracht op google leerde ons dat er bij het voetbalveld even verderop een gratis camperplaats is mét voorzieningen. We besloten om er eens een kijkje te gaan nemen en hier ons avondeten klaar te maken. Het was behoorlijk druk op de camperplaats en tot men verbazing stonden er niet alleen campers maar ook caravans en zelfs mensen met een tent.  Achteraf bleek dat dit allemaal mountainbikers waren die deelnamen aan het mountainbike weekend in Bouillon, maar de camperplaats leek meer op een camping. Van het voetbalveld maakten we dankbaar gebruik om even te frisbeeën alvorens ons avondmaal klaar te maken.

Na een deugddoende maaltijd ruimden we weer op en vertrokken terug naar het centrum om enkele avondfoto’s te gaan maken. We hadden gehoopt dat het fort mooi verlicht zou zijn, maar jammer genoeg gingen de lampen die het fort moeten verlichten niet aan. Gelukkig is Bouillon ook zonder fort enorm fotogeniek en konden we enkele prachtige foto’s langs de Semois maken.

Op de camping dronken we nog een biertje en speelden we nog een gezellig potje kaart voor we gingen slapen. De volgende dag was het droog maar bewolkt. Aangezien het centrum van bouillon overspoeld was met mountainbikers vertrokken we maar richting Botassart naar het uitkijkpunt “Le Tombeau du Géant”.

Een eindje verderop, te Rochehaut bevind zich nog een uitkijkpunt met zicht over een van de prachtige hoefijzerbochten van de Semois. Vorig jaar was ik hier al eens tijdens een trip naar Frahan, maar ik wilde Tycha en Stefan dit uitkijkpunt toch ook eens laten zien.

We volgden de kronkelende Semois verder tot in Bohan, waar zich de restanten van een oude spoorwegbrug bevinden. Het is best een fotogenieke plek, maar jammer genoeg zat ook hier het licht niet echt mee. Maar eigenlijk zou ik hier niet over mogen klagen want desondanks de slechte weersomstandigheden hebben we zaterdag véél geluk gehad met het weer én het mooie licht om in te fotograferen.

Langzaam aan vertrokken we dan maar weer terug richting Kanne, waar we nog eerst volgens goede gewoonte een frietje gingen eten alvorens ik Stefan en Tycha weer ging afzetten en zelf ook weer naar huis reed.

BertBeckers Geschreven door:

Wees de eerste om te reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *