Tripje naar Monschau

Zoals ik in de vorige blogpost reeds beschreef kampt de bus met een lek in het koelvloeistof expantiereservoir. Na wat rondzoeken vond ik maandag een 2e hands exemplaar niet ver van Maastricht en dus vertrok ik weer naar mijn vaste plekje in Kanne. Bram zou ook met zijn camper langskomen en omdat het op zijn route lag ging hij voor me kijken naar dat expantiereservoir. Jammer genoeg zat er in dat vat ook al een klein scheurtje, waardoor we besloten geen risico te nemen en de zoektocht verder te zetten.

Grijze ochtend in Kanne

Dinsdagochtend was het maar grauw en grijs in Kanne. Omdat ik al een hele tijd eens naar Monschau wil vertrokken we ‘s middags richting Eupen. Onderweg passeerden we bij de camperplaats¬†in Bl√©gny, voor een sanistop. Je kan er lozen en gratis water kan tanken. Ook ¬†parkeren is er gratis en electriciteit kost er slechts 2‚ā¨ per dag. Hier kom ik in de winter wel eens een terug om een bezoek te brengen aan de steenkoolmijn.

Mijn watertank was al een hele tijd niet gebruikt, dus besloot ik hem eens grondig te reinigen met een speciaal product. Er bleek niet veel druk op de kraan te zitten, dus liet ik de waterslang rusting in de vuldop van de watertank hangen, tot ik plots tegen de waterslang stootte en de waterslang met volle kracht uit de vuldop schoot en rondspartelde door de hele bus. Gelukkig kon ik ze binnen enkele seconden vastgrijpen, maar ikzelf en het interieur waren wel goed nat. Al bij al viel de schade mee en was alles enkele uurtjes later alweer droog.  Maar ik heb wel weer een goeie les geleerd.

Vervolgens reden we door naar de camperplaats in Eupen aan de “Barrage de La Vesdre waar we besloten te overnachten. Het is een ruime parking vlakbij de Stuwdam waar je wel rustig kan staan. ‘s Avonds kwamen er wel lokale hangjongeren wat rondhangen en wat driften, maar die overlast duurde niet heel lang.

Stuwmeer Eupen

In de avond reden we met mijn busje door naar Monschau, een prachtig historisch stadje net over de Duitse grens, om enkele avondfoto’s te maken. Het stadje lag er haast verlaten bij.

Monschau

 

Monschau

Monschau

 

De volgende dag maakte de grijze bewolking plaats voor het zonnetje, maar aan de temperaturen is het toch duidelijk merkbaar dat de lekkere nazomer definitief voorbij is.¬†Vooralleer we vertrokken maakte ik eerst nog enkele foto’s van de Stuwdam.

Bovenop de Stuwdam

Stuwdam

Stuwdam

dsc_9829

Stuwmeer

Vlakbij Eupen ligt er nog een ander stuwmeer, namelijk “La Barrage de La Gileppe” te Jalhay. Ook hier is weer een gratis camperplaats. Service is hier niet mogelijk, maar er is wel gratis electriciteit voor 4 campers √©n gratis Wifi op de parking. Het electriciteitskastje staat wel verdoken opgesteld, zonder infobordje. Als je niet weet dat er gratis stroomvoorziening is zou je er zo aan voorbijlopen. Eind augustus maakte ik hier ook een kleine tussenstop, toen ik onderweg naar Vielsalm was.

La Gileppe

La Gileppe

La Gileppe

 

Tegen de avond besloten we om terug tot Kanne te rijden.

BertBeckers Geschreven door:

Wees de eerste om te reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *