Trip naar Frahan

Samen met 2 vrienden uit Maastricht besloten we naar de Ardennen te gaan om daar enkele dagen te kamperen. Via Namur reden we tot vlak voor Dinant waar ik enkele maanden voordien toevallig een prachtige wildkampeerplek¬†had ontdekt. Het is een parkeerplaats vlakbij een oude kasteel-ru√Įne bovenop de rotsen langs met een prachtig uitzicht over de maas. De weg erheen is wel in h√©√©l slechte staat met talloze diepe putten, maar de parking zelf is dan weer¬†zo¬†overvloedig van kiezel voorzien¬†dat je jezelf er makkelijk in zou vastrijden.¬†Op¬†het grasveldje vonden¬†we de restanten van een eerder kampvuur waar we ‘s avonds ook¬†met plezier ons eigen kampvuurtje op bouwden.

Wildkamperen bij Dinant

Het prachtige uitzicht op slechts enkele minuten wandelen. (Deze foto is eerder dit jaar gemaakt, toen ik de plek toevallig ontdekte)

Uitzicht op de maas

 

De volgende ochtend maakten we gebruik van de smeulende kolen om koffie en thee te zetten. Tijdens het ontbijt kwamen er enkele wandelaars langs die snel even goeiedag zeiden, maar verder hebben we er haast niemand gezien. We vertrokken weer via de lange hobbelige weg naar beneden en stelden de GPS op “vermijd snelwegen” met bestemming Frahan.

On the road

Enkele kleine tussenstops later arriveerden we bij het uitkijkpunt in Rochehaut, met zicht op de hoefijzerbocht van de Semois te Frahan

Rochehaut, Zicht op Frahan

We kozen ervoor om ons te vestigen op een van de campings op de oever van de Semois en kozen uiteindelijk voor Camping Sagittaire. Het bleek een hele aangename, rustige camping te zijn met schone wc’s en douches.

Op Camping Sagittaire

 

De volgende dag stond “Le Promenade Des Echelles” op het programma, schijnbaar een van de spectaculairste en avontuurlijkste wandelingen in Belgi√ę. De wandelroute is slechts 5,58km, maar bijzonder pittig, zeker op een warme dag. Toch lijkt me de wandeling in de koudere maanden toch veel moeilijker.¬†De wandelroute staat ook niet overal even duidelijk aangeduid, maar dat maakt het allemaal des te avontuurlijker. De¬†wandelroute die we gevolgd hebben kan je vinden op deze link:¬†http://www.routeyou.com/nl-be/route/view/180765/wandelroute/semois-les-echelles-de-rochehaut

Ardennen landschap

Ontbossing

ladderwandeling

Ladders

Zicht op de Semois

Onderweg werden we helaas wel belaagd door tientallen teken, waarvan we het grote merendeel tijdig hebben ontdekt alvorens ze zich konden vastbijten.  De constante paranoia voor die kleine beestjes die blijkbaar massaal aanwezig waren vormde helaas wel een domper op de pret. Eens terug op de camping werd het zoeken naar en het verwijderen van teken een hoofdprioriteit, naast douchen en  koken.

De voorlaatste dag zijn we gaan Kajakken en maakten we een avond / nachtwandeling door de vallei van de Semois alvorens weer richting Maastricht te rijden.

BertBeckers Geschreven door:

Wees de eerste om te reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *