Stroomomvormer ophalen in Dordrecht

Ik was al een tijdje op zoek naar een stroomomvormer van 12V naar 220V om zo onderweg mijn laptop te kunnen gebruiken en andere accu’s bij te laden. Zeker nu de dagen weer korter worden is het wel leuk om ‘s avonds de foto’s van de dag¬†te bewerken of gewoon een film te kijken. Na een uitgebreide zoektocht op het web kwam ik bij Amp√®rewinkel in Dordrecht(NL) terecht, waar de prijzen beduidend lager liggen dan in Belgi√ę. Met het geld dat ik me uitspaarde besloot ik om¬†van de gelegenheid gebruik te maken om enkele dagen in Dordrecht te verblijven en de omvormer zelf te gaan ophalen ipv hem met de post te laten opsturen.

Dinsdagmiddag vertrok ik via Antwerpen naar Zwijndrecht waar ik ‘s avonds foto’s wou maken. Op de fotoplaats die ik in de namiddag had uitgekozen tijdens mijn verkennend fietstochtje ontmoette ik ‘s avonds nog 2 andere sympathieke fotografen uit Rotterdam die daar met hetzelfde doel stonden.

Skyline Dordrecht

 

Terwijl ik aan het fotograferen was¬†kreeg ik telefoon van Bram die me vertelde dat hij ook met de camper onderweg naar Dordrecht was en zodra ik klaar was met fotograferen spraken we af op de camperplaats Stadswerven¬†Dordrecht. Hier zijn 12 camperplaatsen, met gratis sanizuil en kan je parkeren voor slechts 2‚ā¨ per dag.¬†Zoals je kan zien op de foto’s zijn het zeer ruime plaatsen.

De caravan die langs ons geparkeerd stond was best wel een opvallende verschijning.

Caravan Op je Muil

Woensdagochtend gingen we de omvormer ophalen bij Ampèrewinkel. Eigenlijk is het een webshop, maar omdat ik toch een excuus zocht om naar Dordrecht te reizen, kon ik het pakket bij hen zelf afhalen.

‘s Middags op de camperplaats kwam opeens Annerie enthousiast aanrijden met haar fiets. Ze werd aangetrokken door mijn busje dat ze van ver had zien staan en ze moest even goeiedag komen zeggen. Met gepaste trots vertelde ze dat zelf¬†de trotse eigenares is van een blauw-witte T2 uit ’69 die net als ik zo’n hoogdak heeft. Annerie¬†gebruikt haar bus vooral om op marktjes te gaan staan en allerlei leuke 2e hands en vintage spullen te verkopen. ¬†Ongeveer een uur nadat Annerie haar weg naar huis hervatte was ze weer daar. Dit keer met brede glimlach achter het stuur van haar leuke bus.

Busjes

busjes

Niet veel later kregen we weer bezoek, maar jammer niet zo aangenaam als Annerie¬†met haar bus. Een buurtbewoner zag ons buiten zitten en kwam langs voor een praatje, maar bleef uiteindelijk heel lang hangen. Het was duidelijk dat¬†de man zware problemen had en op zoek was naar een luisterend oor. Het was duidelijk dat hij ooit een “zware jongen” was geweest, maar op het goede pad zat, desondanks toch zware problemen had op persoonlijk vlak. Vele mensen zouden¬†afgeschrikt raken, maar de man kwam heel eerlijk en oprecht op mij over, dus behandelde ik hem met wederzijds respect zoals hij dat verdient. Terwijl de man zijn hart luchtte barstte hij in tranen uit en wist ik zeker dat hij oprecht was. Ik wou dat ik hem kon helpen of goede raad geven, maar ik denk dat ik meer heb kunnen doen voor hem door gewoon vriendelijk te zijn, niet te oordelen en hem een luisterend oor te bieden.¬†Eigenlijk vind ik dit soort vluchtig anonieme ontmoetingen waarin mensen je hun hele levensverhaal zomaar vertellen wel zeer interessant. Dit brengt me op ide√ęn om een projectje te maken rond dit soort vluchtige ontmoeting in de vorm¬†van een portretreeks.

Na het avondmaal nam ik afscheid van Bram en trok ik met de fiets de stad in om nog wat avondfoto’s te maken.
Grachten Dordrecht

Dordrecht Grachten

Dordrecht

De volgende dag was het lekker weer dus besloot ik een fietstocht door de historische binnenstad te maken.

Dordrecht

dsc_9282

Haven Dordrecht

 

Dordrecht is echt een leuke stad waar ik zeker en vast nog eens terug kom. Het viel me op hoe vriendelijk en behulpzaam de mensen zijn. Overal waar ik kwam raakte ik in een mum van tijd in gesprek met diverse mensen. In de late namiddag vertrok ik naar goede gewoonte richting Maastricht om daar het weekend met mijn kameraden door te brengen.

BertBeckers Geschreven door:

2 Reacties

 1. 7 oktober 2016
  Antwoord

  Dag Bert,

  heb met genoegen je reisverhalen gelezen.
  Veel plaatsen die jij bezocht en nog steeds bezoekt komen mij bekend voor en hebben we in het korte verleden ook bezocht.
  Vroeger stond ik ook regelmatig in Kanne achter de haven bij de boten toen het nog gedoogd werd, nu alleen nog met de Pinksterdagen om de grote vlooienmarkt te bezoeken.
  Achter de haven bij de boten in het Waalse gedeelte staat al jaren een camper met als bewoner Gert waar wij met Pinksteren altijd nog even langs gaan om even gedag te zeggen.
  Een vriendelijke man en misschien wel interessant om zijn levensverhaal eens aan te horen zoals je in je blog aangeeft. (zie hieronder)

  Eigenlijk vind ik dit soort vluchtig anonieme ontmoetingen waarin mensen je hun hele levensverhaal zomaar vertellen wel zeer interessant. Dit brengt me op ide√ęn om een projectje te maken rond dit soort vluchtige ontmoeting in de vorm¬†van een portretreeks.

  Misschien komen we je onderweg nog wel eens tegen om een praatje te maken, nog veel geluk toegewenst met je leuke campertje en misschien wel eens tot ziens in Kanne.

  Groet,
  Evert

  • BertBeckers
   7 oktober 2016
   Antwoord

   Bedankt voor je reactie Evert!

   Vroeger stond ik ook heel vaak aan de jachthaven in Kanne, waar ik al snel kennis maakte met Gert, die er toen nog maar pas stond. Meestal parkeerde ik me dan ook altijd langs hem en inmiddels is Gert uitgegroeid tot een hele goede kennis van me. De kans is dus groot dat wij elkaar ook wel eens gezien hebben daar. Toevallig ben ik vorige week nog bij hem op bezoek geweest. ūüôā

   Als je mijn busje ergens ziet staan ben je altijd welkom voor een gezellige babbel!
   Nog veel camperpret gewenst!

   Groeten,
   Bert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *