Last minute weekendtrip

Vrijdagnamiddag contacteerde Thomas me of ik plannen had voor het weekend. Aanvankelijk wilde ik met enkele vrienden gaan kamperen in de Ardennen, maar door de slechte weersvoorspellingen krabbelde iedereen terug. Dus nodigde ik hem uit om mee ondergronds te gaan¬†en een nachtje wildkamperen. Enkele uurtjes later hadden we een supergezelllige groep van 10 personen bij elkaar voor een¬†avontuurlijke ondergrondse tocht. Omdat ik al zo vaak in deze groeve was geweest, nam ik geen fotomateriaal mee. ¬†We kwamen v√©√©l later dan verwacht weer bovengronds en het was al 4u ‘s ochtends toen we op onze wildkampeerplek arriveerden. ¬†Pas om half 6 dook ik na een leuke maar vermoeiende dag eindelijk weer in mijn slaapzak. Rond 11u werd ik weer wakker door het gemor van een toevallige voorbijgangster die vond dat het echt niet kon dat we daar stonden te kamperen en het nodig vond om luidop haar gedacht te zeggen zodat we zouden wakker worden vooralleer ze er vandoor ging. Een beetje verdwaasd lachten we om de situatie en startten we de dag met ontbijt en koffie.¬†Het is de eerste keer dat ik zo’n negatieve reactie hoor, of ik moet er in het verleden doorheen zijn geslapen. Meestal vinden mensen het alleen maar leuk als ze mijn busje ergens zien staan langs onverharde wegen.

Zodra alles ingepakt was verplaatsten we ons een kilometer verder om eventjes een ondergrondse wandeling te maken ter afkoeling en vervolgens te gaan abseilen. Voor mij was het al lang geleden dat ik nog ben gaan abseilen dus ik wou eerst weer wat vertrouwen winnen op een lage wand van +/- 15m.

abseiling

Het vertrouwen was al snel weer terug, dus gingen we op zoek naar een grotere uitdaging. Jammer genoeg bleek deze té hoog voor het touw, maar konden we wel genieten van een prachtig uitzicht.

Tegen de avond trokken Thomas, Jonas en Dana weer naar huis terwijl ik naar mijn vaste plek in de buurt trok. Het duurde dan ook niet lang voordat enkele bekenden op bezoek kwamen, ze hadden mijn busje zien rijden door het dorp. Later op de avond arriveerden er nog enkele vrienden en maakten we weer een lange ondergrondse wandeling. We kwamen rond 1u weer bovengronds en na afscheid genomen te hebben van iedereen dook ik mijn busje weer in.

 

BertBeckers Geschreven door:

Wees de eerste om te reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *