Kanne en vuurwerk in Huy

Afgelopen weekend bracht ik naar goede gewoonte weer door in Kanne bij Maastricht waar ik de dagen vulde met wandelen, gitaar spelen, op bezoek gaan bij vrienden en een kampvuurtje maken. Meer dan dat heb ik echt niet nodig om een heerlijk weekend te beleven.

Kanne

Kanne

Brug van Kanne

Brug van Kanne

Brug van Kanne

Brug van Kanne

Zondag maakten we een wandeling bij een immens grote dagbouwgroeve waar nog steeds kalksteen wordt ontgonnen voor de cementindustrie. Ik ben niet geheel zeker of we er wel mochten rondlopen, dus plaats ik de locatie er niet bij.

Maandag besloot ik om naar Huy te rijden, waar er ‘s avonds een groot vuurwerk zou worden afgestoken volgens jaarlijkse traditie. Parking vinden was een hele opgave, de hele stad was namelijk bezaaid met mensen omwille van de jaarlijkse grote kermis en folklore feesten. Helaas was er nergens een leuk plekje langs de maas te vinden, dus zat er niets anders op dan langs een drukke weg te parkeren en daar mijn avondmaal klaar te maken terwijl de bus heen en weer wiebelde telkens er een auto voorbij raasde. Na het eten vertrok ik met volle maag en een veel te zware rugzak naar de locatie die ik vooraf al had uitgezocht om het vuurwerk te fotograferen. Meer dan een uur op voorhand arriveerde ik als eerste op de locatie en had gelukkig ruim te tijd om de beste compositie uit te zoeken. Om de tussentijd tot het spektakel te doden had ik me een flesje appelcider meegenomen en kletste ik wat met de andere fotograferen en toeschouwers die toestroomden. Vlak voor het vuurwerk begon werden alle straatlampen gedoofd, behalve dan de felle lampen van de kermis en het reuzenrad. De vuurwerkshow was best wel spectaculair, ik had niet verwacht dat het zo lang zou duren. Hieronder de 3 spectaculairste foto’s.

Eigenlijk wou ik nog een nachtje langer ergens gaan wildkamperen in de buurt, maar ik had echt nood aan een sanistop, electriciteit, wifi, wasmachine en vooral een lekkere warme douche. De camperplaatsen rond Huy en Luik zijn helaas op 1 hand te tellen en stonden op de heenweg al overvol. Gezien mijn lieve moeder amper 70km verder woont besloot ik dan maar om tot daar te rijden.

BertBeckers Geschreven door:

Wees de eerste om te reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *