Hiken bij Reinhardstein & Cascade de Bayehon

Na mijn trip naar Antwerpen, Gent en Brugge keerde ik naar huis om snel mijn accu’s op te laden om vervolgens enkele uren later weer te vertrekken. Omdat mijn hondje Ichi vlak na het weekend jarig was, mocht hij weer eens een keertje mee gaan kamperen. Het was immers al een hele tijd geleden dat hij nog eens mee gegaan was en ik miste zijn aanwezigheid wel tijdens de afgelopen kampeertrips, maar met de dingen die we de afgelopen maanden allemaal gedaan hebben was het helemaal niet praktisch om hem mee te nemen. Eerst gingen we Stefan en Tycha ophalen in Kanne, om vervolgens door te rijden naar dezelfde parking in Weismes als waar we enkele weken geleden ook al overnachtten toen we een bezoek brachten aan Monschau en gingen hiken bij La Statte. Het was al donker en bovendien regende het toen we arriveerden, dus maakten we er een gezellige avond van in de bus door onder het genot van een biertje wat te kaarten in de bus.

Het bleef uiteindelijk doorregenen tot zaterdagnamiddag dus deden we het rustig aan. Na onze brunch gingen we boodschappen doen in Malmedy. Toen het eindelijk stopte met regenen maakten we een wandeling bij Reinhardstein.

We waren blij dat we desondanks het slechte weer toch nog een leuke hike konden doen. Op onze overnachtingsplek ontplooide Stefan zich tot een heuse chef-kok en maakte heerlijke tortilla’s voor ons. De avond brachten we door met een spel kaarten, enkele pintjes en een hoop onzin en gelach. Veel hebben we niet nodig om ons te amuseren 🙂

Zondag was het gelukkig beter weer en werd ik wakker door het stralende zonnetje op de achterruit. Tijdens het ontbijt kon Ichi naar hartelust vrij rondlopen en ravotten zoals hij gewend is.

Na het ontbijt werd de tent weer opgeplooid en kreeg de bus een grondige opruimbeurt vooralleer we vertrokken naar Longfaye richting de Cascade de Bayehon. Voor kayakers is dit de hoogst bevaarbare waterval van België, maar voor ons was het een prachtige locatie om herfsfoto’s te maken.

Het was alweer etenstijd toen we terug bij het busje arriveerden. Een uurtje later nam ik weer afscheid van Stefan en Tycha in Kanne, nog een uurtje later waren Ichi en ik weer terug thuis.

BertBeckers Geschreven door:

Wees de eerste om te reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *